Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ozzie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 501
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość W

a ja mam polerowany gres w kuchni 46x46 (cm) jest super wyglada bardzo elegancko a to ze jest slisko to guzik prawda! Jest antyposlizgowy. A propos plam to tez mit. Przed fugowaniem rozprowadza sie na calej powierzchni specjalny srodek, ktory raz na zawsze "zatyka otwarte badz co badz pory" gresu.

Naprawde polecam jest super !!!! A jak wyglada !!!!

pozdrawiam

W

Gość M

kupilam go w Castoramie za jedyne 57 PLN/m2, rozchodzil sie jak cieple buleczki! ludzie niemalze wyrywali sobie go oz rak! Czy jeszcze bedzie? Ja kupowalam go jakies 2 miesiace temu . Srodek ten to HG dalej nie pamietam, ale jak zapytacie w sklepie to z pewnoscia Wam powiedza ! Nie szczzedzce jednak na tym bo sa rozne i w roznej cenie. To jednorazowy zabieg, dzieki ktoremu unikniecie w przyszlosci przykrych niespodzianek ...

pozdrawiam

M

jesli to tylko 4 rozne produkty to sama mozesz wyczetac na opakowaniu, ale mnie doradzili wlasnie w Castoramie, wiec popros mimo wszystko o rade i zweryfikuj z tym co zostalo na produkcie napisane ...

powodzenia

kupilam go w Castoramie za jedyne 57 PLN/m2, rozchodzil sie jak cieple buleczki! ludzie niemalze wyrywali sobie go oz rak! Czy jeszcze bedzie? Ja kupowalam go jakies 2 miesiace temu . Srodek ten to HG dalej nie pamietam, ale jak zapytacie w sklepie to z pewnoscia Wam powiedza ! Nie szczzedzce jednak na tym bo sa rozne i w roznej cenie. To jednorazowy zabieg, dzieki ktoremu unikniecie w przyszlosci przykrych niespodzianek ...

pozdrawiam

M

Wiem o którym mówisz o IVORY z Turcji :) Będe go miał nie tylko w kuchni ale na całym parterze :)

Właśnie kupiliśmy gres tylko nie taki strasznie błyszczący, ale gładki i całkiem miły w dotyku. I pani w sklepie rzekła, że nie trzeba go, nazwijmy to, impregnować. Przezornie o to zapytałam, wyedukowana na tym nieocenionym forum. Więc pytam trzeba czy nie trzeba? Planujemy położyć ten gres w kuchni... Pozdrawiam

Gość W
jesli to nie jest poler , to nie ma az takiej potrzeby jak w przyp[adku polerowanego gresu !!!! Polerowany gres , to gres z pootwieranymi porami ze wzgledu na spolerowanie powierzchni i stad koniecznoosc impregnowania takiej powierzchni ...

Pierwszy raz słyszę że gres polerowany trzeba impregnować. Może to chodzi o inny gres niż ten "śliski"?

U mnie w rodzinie mają w holu gres polerowany "na wysoki połyski " i nic po za wycieraniem na mokro nie robią.

To jak jest z tym gresem naprawdę?

Paty.

Ja również mam problem z ustaleniem,co to :

1.gres polerowany

2.gres szkliwiony.Czy to jedno i to samo?

Jakie mają własności użytkowe?

Jak nazywa się fachowo błyszcząca płytka, wyglądająca na bardzo śliską ?

Proszę o kilka konkretów.

pozdr.

Poler - gres polerowany produkowany jest w płytach nieco, grubszych ok.14mm i poprzez spoleroanie wierzchniej warstwy odsłaniany jest własciwy wzór. Z reguły zbliżony do kamienia naturalnego, a przede wszystkim gładki i połyskliwy, jak tafla szkła.

Gres szkliwiony podobny jest do terakoty, ale ponieważ zawiera krzemiany stąd dla wielu myląca nazwa.

Gres techniczny to najbardziej powszechny, typowy kropowiec.

Powodzenia i spokojnych wyborów :wink: